Škola varenia Chefparade

Milujete varenie? Radi sa zdokonaľujete vo varení? Alebo by sa hodila aj otázka: "neviete variť a chceli by ste sa naučiť?" Tak či onak, môžete byť profesionál ale aj úplný začiatočník v kuchyni, škola varenia Chefparade je to pravé pre Vás. So školou varenia Chefparade som sa prvý krát stretla pred približne rokom, keď mi môj brat daroval na Vianoce kurz. Vareniu a blogovaniu o jedle som sa v tom čase venovala už nejaký ten piatok. Dnes sa s Vami chcem podeliť o zážitok z kurzu, ktorý som absolvovala – a to mexická kuchyňa. Nebol to môj prvý kurz v Chefparade. Takže moje skúsenosti a zážitky sú z rôznych druhov kuchýň a jedál, ktoré sa vedú v tejto škole. Škola ponúka kurzy varenia z rôznych kútov sveta, Ázia, Európa, exotika, klasika a samozrejme na svoje si dôjdu aj milovníci sladkého. Jednoducho je z čoho vyberať a každí si príde na svoje. Dnes by som Vám chcela detailnejšie predstaviť kurz mexickej kuchyne. Kurzy z pravidla vždy obsahujú niekoľko chodové menu, ktoré sa pripravuje. Na kurze mexickej kuchyne sme pripravovali 4 jedlá, ktoré sú typické pre Mexiko a aj ak sa vareniu úplne nevenujete, názvy týchto jedál Vám budú určite známe.
 
 

Ako prvé sme si pripravili Guacamole – avokádová nátierka, ktorá aj keď je pôvodom z Mexika je veľmi populárna u nás na Slovensku. Ďalej nasledovali tri typické a charakteristické mexické jedlá a to Burritos, Chilli con carne a Quesadillas. Všetky jedlá sme doplnili rôznymi salsami a to salsa roja, salsa criolla a chimichurri. Počas varenia sa samozrejme všetko stajluje na tanier, fotí a to hlavné - ochutnáva. Takmer vždy sa stane, že pri toľkých chodoch, jednoducho nevládzete všetko zjesť. Toto na Chefparade milujem najviac, že si môžete priniesť misky a všetko čo navaríte si môžete odniesť domov. Mám to rada pretože vždy keď doma rozprávam ako bolo na kurze a čo sme varili, môžem dať všetko ostatným ochutnať. Členovia mojej rodiny sa potom tým pádom ako keby stávajú účastníkmi kurzu aj keď tam fyzicky neboli.

Kurzy zvyčajne trvajú 3-5 hodín, závisí od druhu jedál a samozrejme aj šikovnosti zúčastnených. Ja mám osobne skúsenosť, že sme boli až moc šikovní :), a stihli sme všetko odvariť skôr ako sa predpokladalo. Počas kurzov, ktoré som zažila, panovala neustále úžasná atmosféra, a nehovorím to iba ako klišé. Vždy som išla na kurz sama, vedela som, že nikoho zo zúčastnených nebudem poznať. Ak mám byť úprimná, na prvý kurz som išla s menšou nervozitou a strachom. Samozrejme všetko to okamžite opadlo keď som vošla do kuchyne. Atmosféra, ľudia, jedlo, nálada, šefkuchári – vždy bolo všetko na jednotku. Vznikli nové kontakty, kamarátstva, skúsenosti a hlavne sa z týchto kurzov stali jedny z mojich najlepších zážitkov v živote na ktoré veľmi rada spomínam a budem spomínať.  

Človek by si možno povedal, že dať niekomu darček – a to kurz varenia, je len pre ľudí čo sa radi motajú v kuchyni. Zažila som na kurzoch ľudí ktorí sa vareniu venujú denne (rovnako ako ja), ľudí ktorí sa vareniu nevenujú vôbec a všetko im bolo cudzie, a rovnako aj ľudí ktorí boli tak niekde medzi. A musím povedať, že všetci si to vždy neuveriteľne užili. Povedzme si na rovinu, čo môže byť zlé na dobrej partií ľudí, varení a jedení skvelého jedla? :)

Keďže sa momentálne blížia Vianoce a čas niekoho obdarovať, prečo nie práve kurzom varenia? Kurzy na december a január sú už naplánované. Stačí si len vybrať: https://www.chefparade.sk/kalendar-kurzov-varenia/.  Škola varenia Chefparade si pre Vás pripravila momentálne skvelú akciu, so zľavovým kódom 3+1 si teraz môžete kúpiť 4 poukazy a jeden z nich dostanete zdarma. Chefparade ponúka na výber viac ako 30 kurzov rôznych svetových kuchýň a poukazy môžete uplatniť až do konca júna 2020. https://www.chefparade.sk/darcekovy-poukaz-a-shop/.